Det finns ett flertal olika tandblekningsprodukter för att enkelt och smidigt bleka sina tänder hemma. Vi har en lista på några av de bästa produkterna och samtliga kostar under 500kr! De företag som vi rekommenderar här använder sig alla av medlet karbamidperoxid, samma medel som även tandläkare använder. Något man måste veta är att alla personer har olika kvalité på tänderna och därför kan resultatet komma att variera. Vissa har helt enkelt en gulare grundfärg än andra.

De två populäraste alternativen för att få vitare tänder är hos klinik och tandblekningskit. Den stora skillnaden mellan dessa alternativen är faktiskt priset. På en klinik kan en behandling gå på flera tusen medans tandblekning hemma med startpaket bara går på ett par hundralappar. I listan på startsidan kan ni hitta populära företag som säljer blekningsprodukter till bra pris och kvalité. Vill ni ha mer info om ett visst märke klickar ni på företagets logga eller på köp nu-knappen till respektive hemsida.

Tandblekning hemma

Samtliga av de företag vi tipsat om ovan säljer produkter för billig tandblekning hemma. Varje företag säljer oftast även ett flertal olika startpaket och det som brukar skilja är styrkan på gélet. Ett starkare gel bleker tänderna fortfarande men bör bara användas av de som använt produkterna tidigare. Är man osäker rekommenderas att testa de lite mildare produkterna först.

Risker med tandblekning

Det finns inga stora risker med att bleka sina tänder. Det som kan hända är att man får ilningar i tänderna men det brukar gå över ett tag efter behandlingen. Ibland händer det att man får gel på sitt tandkött och då kan det även irritera.

Har man hål i tänderna, tandställning eller synliga rötter bör man inte bleka sina tänder. Är man osäker går det alltid bra att rådgöra med din tandläkare. Det finns även de som hävdar att det inte rekommenderas ifall man är gravid. Är man gravid bör man också undvika att bleka sina tänder. Det finns inga bevis som direkt säger att det skulle vara farligt men flera företag rekommenderar ändå att man ska ta det försiktigt. Vill man vara på säkra sidan får man helt enkelt vänta.

Missfärgade tänder

Det finns ett flertal skäl till att ens tänder blir missfärgade. Nästan alla livsmedel påverkar tänderna negativt och det som är värst är bland annat kaffe, vin och snus. Det är dock inte bara livsmedel som kan missfärga tänderna utan även vissa sjukdomar och mediciner kan påverka. Har tänderna blivit gula utav livsmedel brukar det aldrig vara några problem att få dem vita med hjälp av tandblekningsprodukter. Tänderna förblir dock aldrig vita utan kommer ständigt att missfärgas. Vill man hålla de så vita som möjligt efter en behandling ska man förutom hålla en god munhygien även undvika kaffe, vin och snus.