Alla vill ha vitare tänder, men många orkar inte gå till tandläkaren för att få det fixat. Lyckligtvis finns det många alternativ att bleka tänderna hemma. Det finns allt från tandkräm, munvatten och blekningskenor, men de mest effektiva är att köpa en av de tandblekningskit som man kan göra hemma. Dessa paket innehåller normalt allt som behövs för att göra tänderna vitare utan att det krävs dyra tandläkarbesök .

Det finns i princip två typer av tandblekningskit att köpa i dagsläget. Det ena är dessa paket som du köper över disk som finns hos många olika återförsäljare och så finns det anpassade blekningskit som du kan få från vissa tandläkare. Ett tandblekningskit som du köper över disk eller på internet innehåller normalt ett blekmedel, hängrännor och i vissa fall en ”Whitening tandkräm”. Dessa kit är tillverkade av färgämnen som inte är lika starka som de i satserna av professionell kvalitet. De ger ett direkt vitare resultat, men de tar upp till 14 dagar innan resultatet kommer. En nackdel är att det inte kan utrustas för mätning i munnen och ofta gör blekningsmetoden dom främre tänkderna vitare än det övriga. .